Logo Jantina van der Waal

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Jantina van der Waal

De therapie is gebaseerd op het geheel van bevindingen tijdens het consult.

Een mens kan door zijn of haar leefwijze de eigen gezondheid in de weg zitten. Soms is een simpele verandering genoeg om het evenwicht terug te brengen, soms is er meer inspanning voor nodig. Verandering in voedingspatroon kan de darmen tot rust brengen,verandering in bewegingspatroon kan belangrijk zijn voor lichaam en geest. Ook hier geldt dat mensen verschillen, ook in meest gezonde leefwijze.

Meestal is bij een chronisch probleem ook ondersteuning nodig door middel van homeopathie, vitamines en mineralen (orthomoleculair) of kruiden.

Helaas zijn niet alle klachten te verhelpen met een bezoek aan de natuurgeneeskundige. Het kan direkt bij het eerste consult al duidelijk worden dat de klachten niet bij een natuurgeneeskundige thuishoren. In dat geval wordt uiteraard geadviseerd om terug te gaan naar de huisarts of om een specialist te consulteren.

Ook kan het zijn dat de klacht (mede) een mechanische oorsprong heeft. Buikpijn bijvoorbeeld kan onder andere veroorzaakt worden doordat de darmen te weinig bewegelijk zijn. Dan is het aan te bevelen naast de natuurgeneeskundige behandeling een osteopaat te bezoeken die probeert de bewegelijkheid te vergroten. Voor meer informatie over osteopathie: www.osteopathie.nl. Wij hebben ook een osteopaat in de praktijk www.osteopathierijswijk.nl