Logo Jantina van der Waal

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Jantina van der Waal

Na de middelbare school heb ik biologie gestudeerd, omdat me dat het leukste vak leek om in les te geven. Want dat ik voor de klas wilde was heel duidelijk. Jarenlang gaf ik les aan mavo/havo/vwo leerlingen, onderbouw en bovenbouw.
Nadat ik aan den lijve had ervaren dát natuurgeneeskunde werkt was ik heel nieuwsgierig naar hóe het werkt. Daarom ging ik naast mijn baan op school een natuurgeneeskundige opleiding volgen: mesologie. Aanvankelijk was ik helemaal niet van plan om daar daadwerkelijk iets mee te gaan doen, maar na alle examens en stage met goed gevolg doorlopen te hebben ben ik toch therapeut geworden.
Tot de zomer van 2019 heb ik nog anderhalve dag lesgegeven, nu werk ik alleen nog in de praktijk

Mijn opleidingen

Mesologie

De opleiding mesologie is een brede scholing in de vakken orthomoleculaire geneeskunde, ayur veda, chinese geneeskunde (TCM) en homeopathie. In mijn praktijk pas ik vooral de orthomoleculaire geneeskunde (voeding, vitaminen, mineralen, andere voedingssupplementen) en homeopathie toe. Na afronding van de mesologie studie heb ik me vooral in deze beide richtingen nog verder bekwaamd. Inmiddels werk ik niet meer op de mesologische manier, maar gebruik ik een biotensor voor het testen. 

PNI, Psycho-Neuro-Immunologie

De PNI gaat diep in op samenhang van processen in het lichaam, hormonaal, psychisch, neurologisch (zenuwstelsel), immuunsysteem, en de invloed die deze processen hebben op onze gezondheid. Uiteraard leer je ook hoe je deze processen kunt beïnvloeden met voeding en voedingssupplementen, en welke invloed gedragsveranderingen kunnen hebben.

Homeopathie

Homeopathisch heb ik mij vooral toegelegd op de klassieke homeopathie. Naast veel zelfstudie als aanvulling van de kennis die ik bij de mesologie heb verkregen heb ik verschillende langere en kortere cursussen gedaan. De cursus ziekteclassificatie volgens Hahnemann (de grondlegger van de homeopathie) heb ik een paar jaar geleden voltooid, eerder had ik bij Tinus Smits de opleiding tot CEASE-therapeut al gevolgd.

Touch of Matrix

Met de opleiding tot Touch of Matrix therapeut heb ik een hele andere manier van behandelen toegevoegd. Zowel lichamelijke als emotionele klachten kunnen met deze methode behandeld worden. zie verder "therapieen".

Nascholing

Uiteraard bezoek ik jaarlijks een aantal nascholingsdagen, en heb ik regelmatig overleg met collega's.

 

 

CEASE-therapie

Op de CEASE-therapie wil ik graag nog iets dieper in gaan: Tinus Smits was (hij is helaas overleden) homeopathisch arts. Hij merkte dat hij steeds meer kinderen onder behandeling kreeg met een autistische storing. Bij een aantal van deze kinderen deden de autistische verschijnselen zich pas voor nadat ze gevaccineerd waren. Omdat sommige ouders het verband met vaccinatie zo duidelijk zagen gaf Tinus deze kinderen deze zelfde vaccinaties in homeopathische potenties. De reactie van het lichaam op homeopathie is namelijk net omgekeerd als de reactie op het "echte" middel. Veel kinderen reageerden op de homeopathie met ontgiftingsreacties, waarna het gedrag minder autistisch werd. Tinus ontwikkelde de theorie dat vaccinaties bij sommige kinderen zorgen voor blokkades in de hersenen die met ontgifting verwijderd kunnen worden. Hij noemde de ontgiftingstherapie "ontstoring". 

Later merkte hij dat alleen ontstoring van vaccinaties vaak niet genoeg was, als moeders zelf medicatie hadden gebruikt vóór of gedurende de zwangerschap kon dat de kinderen ook beïnvloeden. Voor Tinus was het feit dat kinderen reageerden op de homeopathische middelen  een sterke aanwijzing dat vaccinatie en medicatie een rol speelden bij de problemen.
De website van Tinus Smits bestaat nog steeds, www.cease-therapie.nl

Jantina van der Waal